پرش به محتوا

خانه مسافرها ،مراحمم یا مزاحم هتل ها ؟

    در سال های اخیر و با رشد و توسعه صنعت گردشگری در کشور و لزوم خدمات دهی به مهمانان خارجی و داخلی شاهد رشد و افزایش خانه مسافرها در شهرهای مختلف هستیم.

    در همین رابطه نظرات گوناگونی در رابطه با این گونه خانه ها و اینکه آیا باعث کسادی بازار هتل ها می شود یا نه وجود دارد .

    عده ای معتقدند که راه اندازی این گونه خانه ها باعث جلب مسافرانی خواهد شد که دوست دارند هزینه سفرشان به هر دلیل کمتر شود و هزینه پرداختی به هتل ها برایشان زیاد است.

    در آن سوی قضیه مخالفان بر این باورند که ایجاد راه هایی برای ارزان شدن سفرها باعث افزایش سفر ها و درآمد بیشتر برای صنعت گرشگری خواهد شد.

    در هر حال با رشد و توسعه این گونه خانه ها علی الخصوص در شهرهای مهمان پذیری چون یزد شیراز کرمان و …بسیاری از جوانان خوش ذوق با تبدیل خانه های قدیمی و بلااستفاده به مهمانسرا کسب و کار خوب و مطلوبی راه اندازی نموده اند که باعث اشتغال تعداد قابل قبولی از هموطنان در نقاط مختلف شده است.درحال حاضرهستند هتلدارانی که در شرایط امروز که همه دنیا درگیر ویروس کرونا شده و صنعت گردشگری با زیان های فراوانی روبه رو شده ،مشکلات فراوانی دارند که حضور این گونه مکان ها را برایشان تحمل ناپذیر تر کرده است.رقبایی کوچک که حالا با توجه به سختیهای  معیشت مردم و کم توانی آنها در پرداخت هزینه های مسافرت ، تبدیل به مقصد اکثر مسافران این شهرها شده است.

    با توجه به موضوعات مطرح شده اما دکتر تاوتلی نظر دیگری دارد .همانطور که در  حاشیه نمایشگاه هتلداری و گردشگری در سال ۹۵ هم تاکید کرده بودند .

    (خانه مسافر باید فرصتی برای رشد صنعت گردشگری باشد به شرطی که تهدیدی برای هتلداری نباشد)

    دکتر تاوتلی: خانه مسافر ها باید در مناطقی شکل بگیرند که امکان تاسیس هتل ها بنا به توجیحات اقتصادی وجود نداشته باشد. در واقع اینگونه خانه ها نباید در شهرهایی که هتل های سه ،چهار یا پنج ستاره در انها وجود دارد مجوز تاسیس بگیرند.

    این گونه ساماندهی موجب پراکندگی هدفمند هتل ها و خانه مسافر ها و در نتیجه پوشش و خدمات دهی مناسب به همه مسافران خواهد شد.

    در شهر هایی مانند شیراز و مشهد و کیش که پذیرای مسافران زیادی است ،حضور خانه های مسافر در کنار هتل ها موجب تضعیف هتل ها و در نهایت دلسردی سرمایه گذاران در این صنعت می گردد.

    منطقی به نظرمی رسد که دریافت مجوز فعالیت این گونه مکان ها درشهرهای شلوغ و مسافر پذیر باید به صورت فصلی و در ایام شلوغ و در مکان هایی که ساخت هتل توجیه اقتصادی ندارد باشد تا در زمان های دیگر تداخلی در فعالیت هتل ها ایجاد نکند .

    به هر روی اکثر کارشناسان و افراد تصمیم گیر در این حوزه ایجاد خانه های مسافر را با برنامه ریزی و ساماندهی مناسب فرصتی برای رشد صنعت گردشگری می دانند.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *