پرش به محتوا

سال 2015 با عنوان سال غذا و نوشیدنی در اسکاتلند

    سال 2015 دراسکاتلند ، سال گردشگری غذا و نوشیدنی اعلام شده است که هدف از آن ارتقای صنعت گردشگری غذا و آشپزی با اتکا به سنت‌های تغذیه دراین کشور است اما اسکاتلند این موضوع را دربزرگداشت شاعر ملی خود نیز فراموش نکرده و با بزرگداشت او همزمان نمایشی از قدرت وارزش اقتصادی ادبیات وشعر را درعرصه صنعت و تجارت به نمایش می گذارد.

    اسکاتلند و به ویژه ادینبرا پایتخت آن، به عنوان یکی از مراکز موفق و مهم گردشگری ادبی جهان نیز شهرت دارد. پیش از این طبق فهرستی که توسط محققان سایت “مشاورسفر”تهیه شده، نشان می‎دهد ‌لندن با الهام از شاهکارهای ‌چارلز دیکنز‌ به عنوان مقصد درجه یک، درنقشه گردشگری ادبی جهان جای دارد.‌ استراسبورگ با آثار به‌جای‌مانده از شکسپیر، مقام دوم، سپس ادینبورگ در اسکاتلند و دوبلین در ایرلند، به ترتیب در مقام سوم و چهارم ‌علاقه گردشگران را از آن خود کرده‎اند.

    رونق گردشگری با محبوب‌ترین شعردنیای انگلیسی زبان‌ها
    Auld Lang Syne شعری است که دردنیای انگلیسی زبان‌ها دومین شعری است که بیش از هر شعری خوانده می‌شود. این شعر ویژه سال نو ودروداع با سالی است که رفته دردنیای انگلیسی زبآن‌های جهان محبوبیت خاصی دارد.شاعر آن مشهورترین شاعر اسکاتلند”رابرت برنز” است که امسال بهانه ای برای صنعت قدرتمند و خلاق گردشگری اسکاتلند شده است تا خیل دوستداران ادبیات را به سوی خود جذب کند.

    مراسم “شب برنز” چیزی شبیه به شب عریس مولانا در ترکیه ، با بهره گیری از سالگرد تولد این شاعر ملی اسکاتلند در25 ژانویه ، مبدل به جاذبه گردشگری ادبی شده است.

    این مراسم که با برنامه‌های متنوعی همانند قرائت اشعار ، چاپ و نشر مینی کتابی از اشعار او،ترجمه و انتشارسه شعر برگزیده ومشهور او به چندین زبان همراه است، هدف اصلی گردشگری اسکاتلند را نیز درخود می‌گنجاند و همزمان شب تولد این شاعر را امسال “شام شب برنز ” نام نهاده است که سراشپزهای مشهور اسکاتلندی،برنامه این شام را طراحی کرده اند.

    “فیونا هیسلاپ” دبیر فرهنگ کابینه دولت اسکاتلند درهمین زمینه ‌می‌گوید:«شب برنز فرصت بی نظیری است برای اسکاتلند تا زندگی و آثار یکی از بانفوذ ترین و مهم ترین شاعران جهان را گرامی بدارد. برنز تمام خلاقیت و هنر ،افتخار و غرورملی اسکاتلندی را درخود خلاصه کرده است .»

    تجارت پرسودی به نام شعر!
    رشد پرسود گردشگری ادبی اسکاتلند در سال‌های اخیر و تاثیر آن برر رونق فرهنگی و اقتصادی اسکاتلند و به ویژه ادینبرا نمونه درخشانی از اهمیت اقتصادی میراث و ارزش‌های فرهنگی است. در سال 1975 “دانیل بل” جامعه شناس ومبدع اصطلاح “جامعه فراصنعتی” ، پایان جامعه صنعتی و ورود جامعه «مابعد صنعت» را اعلام داشت. استدلال بل این بود که دیگر صنعت منشاء و مولد اصلی سرمایه نیست، بلکه دانش و فرهنگ بعد از این نقش را ایفا خواهد کرد. این به معنی حاکمیت اقتصاد فرهنگ و جامعه مابعد صنعت است.

    گردشگری اسکاتلند وآثارمستقیم آن براقتصاد این کشور، شاید نمونه جالبی از این تئوری باشد. تا اوایل قرن بیستم گلاسکو و ادینبورو، یکی از نظر صنعتی و دیگری به منزله پایتخت اسکاتلند و جایگاه خیزش و رویش جریان‌های فکری و هنری در عصر روشنگری، اهمیت داشتند. اما بعد از افول امپراتوری بریتانیای کبیر هر دو اهمیت و رونق خود را از دست می‌دهند اما دوباره با رشد صنعت توریسم و صنایع فرهنگی دیگر این دو شهر با تکیه بر میراث فرهنگی تاریخی خود مجددآ رونق گذشته خود را به دست می‌آورند.

    “رابرت برنز” (96-1759) شاعری است که گفته می‌شود کسانی چون ابراهام لینکن،مایکل جکسون و باب دیلن از هوادارانش بودند و در آثار خود از او الهام گرفته اند.او از پیشگامان جنبش رمانتیک به شمار می‌رود به طوری که پس از مرگ تبدیل به نمادی فرهنگی در اسکاتلند شد. برنز در کنار سرایش شعر به گردآوری ترانه‌های محلی از اقصی‌نقاط اسکاتلند می‌پرداخت و غالباً آن‌ها را اصلاح می‌کرد و به اقتباس از آن‌ها دست می‌زد.

    دیوان اشعار وی که بیشتر به لهجه‌ی اسکاتلندی سروده شده در سال 1786 منتشر شد. از اشعار و ترانه‌های برنز که در تمام دنیا شناخته‌شده هستند می‌توان به این عناوین اشاره کرد: «Auld Lang Syne» (روزهای رفته)، «A Red, Red Rose» (گل سرخ سرخ)، «A Man’s A Man for A’ That»، «To a Louse» (خطاب به یک شپش)، «To a Mouse» (خطاب به یک موش)، «The Battle of Sherramuir» (نبرد شرامویر)، «Tam o’ Shanter» (تام بدشانس)، و «Ae Fond Kiss» (فقط یک بوسه‌ی گرم)

    منبع: خبر گزاری میراث فرهنگی

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *